Program Celostátních přehlídek sýrů

 

09:00 – 10:00 Registrace účastníků
10:00 – 10:15 Zahájení – zástupce VŠCHT Praha
10:15 – 10:30 Instruktáž k hodnocení sýrů
10:30 – 12:00 Hodnocení sýrů v následujících kategoriích:

  • Polotvrdé sýry holandského typu 40-50% t.v.s.
  • Ostatní polotvrdé a tvrdé sýry
  • Sýry s plísní na povrchu
  • Sýry s plísní v těstě
  • Bílé sýry
  • Čerstvé sýry neochucené
  • Čerstvé sýry ochucené
  • Tavené sýry neochucené
  • Tavené sýry ochucené
  • Speciality
12:00 – 12:30 Polední přestávka
(ochutnávka sýrů, konzultace se zástupci firem, prohlídka posterů)
12:30 – 14:30 Odborný program

14:30 – 14:45 Přestávka
14:45 – 15:45 Vyhlášení výsledků přehlídek
15:45 – 16:00 Závěrečné slovo – zástupce ČMSM