Plakátová sdělení

Souhrny plakátových sdělení a přednášek najdete zde

A.      Senzorické vlastnosti

  1. Nutriční a senzorické hodnocení rostlinných nápojů a mléka.
    Doležal M., Ilko V., Panovská Z., Matějková K., Gabrovská D.* (Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha, *Potravinářská komora ČR)
  2. Senzorické hodnocení sýrů a jejich rostlinných alternativ.
    Ilko V., Doležal M., Panovská Z., Matějková K., Hrdličková M., Gabrovská D.* (Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha, *Potravinářská komora ČR)
  3. Senzorické vlastnosti parených nití vyrobených z kravskej hrudky za použitia vlastnej originálnej štartovacej kultúry.
    Drončovský M., Koreňová J., Cabicarová T., Tomáška M., Kuchta T., Kološta M. (Výskumný ústav mliekárenský, a.s., Žilina)

B.      Mikrobiologie

  1. Hodnotenie leukonostokov izolovasných z ovčích syrov a žinčice vyrobených zo surového mlieka.
    Greifová M.1, Greif G.1, Bronďošová I.1, Body P.1, Tomáška M.2 (1 Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU Bratislava, 2 VÚM Žilina, a.s.)
  2. Fenotyp mikroorganizmov mliečneho kysnutia ako marker na identifikáciu pomocou FT-IR spektroskopie.
    Koreňová J., Ženišová K., Kuchta T. (Národné poľnohospodárske a potravinové centrum, Lužianky)
  3. Využitie veľkokapacitného paralelného sekvenovania DNA (NGS) na štúdium mikroflóry syrov.
    Kuchta T., Čaplová Z. (Národné poľnohospodárske a potravinové centrum, Lužianky)
  4. Charakteristika nových izolátů Lactobacillus fermentum a jejich možné využití pro výrobu fermentovaných mléčných výrobků. Kumherová M., Kosová M., Bialasová K. (Ústav mléka, tuků a kosmetiky, VŠCHT v Praze)
  5. Růstová aktivita technologicky rizikových bakterií octového kvašení ve sladké syrovátce.
    Kyznar J., Šviráková E. (Ústav konzervace potravin, VŠCHT Praha)
  6. Izolace celkové bakteriální DNA ze sýrů s dohřívanou sýřeninou pro následnou molekulárně-biologickou analýzu.
    Šviráková E.1, Kůstková A.2, Jelínková M.1, Felsberg J.3
    (1Ústav konzervace potravin, 2Ústav mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT Praha, 3Mikrobiologický ústav AV ČR, v. v. i.)
  7. Kvantifikácia výskytu čeľade Enterobacteriaceae detekciou spotreby kyslíka v surovom mlieku.
    Lehotová V., Petruláková M., Valík Ľ. (Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín, STU Bratislava)
  8. Bakteriální diverzita faremních sýrů z Bosny a Hercegoviny.
    Markvartová M., Marková J. (Výzkumný ústav mlékárenský, Praha)
  9. Vliv laktobacilů na růst plísně Fusarium culmorum a Penicillium expansum.
    Horáčková Š.1, Nováková T.1, Sluková M.2, Bialasová K.1, Plocková M.1
    (1Ústav mléka, tuků a kosmetiky; 2Ústav sacharidů a cereálií, VŠCHT Praha)

D. Mléčné výrobky a složky mléka

  1. Vývoj v měření koagulace mléčných bílkovin.
    Říha J., Hanuš O., Kavková M., Kopecký J. (Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.)
  2. Vliv obsahu tuku na vybrané parametry zrajícího sýra.
    Pachlová V.1, Buňková L.2, Rojíčková K.1, Moudrá K.1 (1Ústav technologie potravin, 2Ústav inženýrství ochrany životního prostředí, UTB ve Zlíně)
  3. Vliv polysacharidů na stabilitu mléčných vícečetných emulzí typu V/O/V.
    Klojdová I., Štětina J. (Ústav mléka, tuků a kosmetiky, VŠCHT Praha)
  4. Izolace laktoferinu a laktoperoxidasy pomocí iontově – výměnné preparativní chromatografie. Kosová M., Skalka V., Franková A., Shakhno N., Dragoun M., Kumherová M., Čurda L. (Ústav mléka, tuků a kosmetiky, VŠCHT Praha)
  5. Vliv lněné vlákniny na emulgační vlastnosti mléčných bílkovin.
    Troshchynská Y., Klojdová I., Štětina J. (Ústav mléka, tuků a kosmetiky, VŠCHT Praha)
  6. Vliv přídavku lněného oleje a vlákniny na vlastnosti fermentovaných mléčných výrobků. Bialasová K.1, Němečková I.2, Kyselka J.1, Solichová K.1, Horáčková Š.1 (1Ústav mléka, tuků a kosmetiky, VŠCHT Praha; 2Výzkumný ústav mlékárenský, s.r.o)
  7. Charakterizace nových komerčně dostupných β-galaktosidas.
    Botvynko A., Zherepa V., Bednářová A., Čurda L. (Ústav mléka, tuků a kosmetiky, VŠCHT Praha)

Souhrny plakátových sdělení a přednášek najdete zde