Současně řešené disertace

Doktorský studijní program: P2906 Chemie a technologie potravin

Obor: 2901V013 Technologie potravin

Téma (doktorand, školitel)

  • Stabilizace a modifikace potravinářských přídatných látek a nutraceutik katalytickou hydrogenací (Honzíková, Filip)
  • Charakteristika a funkční vlastnosti kvasů s laktobacily. (Koval, Plocková)
  • Vliv modifikace mléčných bílkovin mikrobiální transglutaminasou na funkční vlastnosti mléka. (Marhons, Štětina)
  • Frakcionace prebiotických galaktooligosacharidů a jejich aplikační vlasnosti. (Zherepa, Čurda)
  • Syntéza a aplikace strukturovaných triacylglycerolů (Alishevich, Filip)
  • Příprava a funkční vlastnosti antimikrobiálních lipidů pokožky (Mikolášková, Filip)
  • Funkční vlastnosti synbiotik (Veselá, roz. Bialasová , Plocková)
  • Laktobacily a jejich role při prevenci a léčbě infekcí urovaginálního traktu (Kumherová, Šmidrkal)
  • Příprava a izolace galaktooligosacharidů (Botvynko, Čurda)
  • Biologicky aktivní látky izolované z olejnin. (Dragoun, Šmidrkal)
  • Antimikrobiální a mikrobistatický účinek derivátů fenolových kyselin. (Feldeková , roz. Némethová, Šmidrkal)
  • Integrované membránové separace při zpracování mléka a syrovátky se zaměřením na elektrodialýzu. (Shakhno, Čurda)
  • Aplikace vlákniny semen lnu setého v mléčných výrobcích (Troshchynska, Štětina)
  • Korelace mezi antimikrobiální účinností a dráždivostí konzervačních látek pro kosmetické emulze (Průšová, Šmidrkal)
  • Selektivní stanovení bakterií mléčného kvašení ve směsných kulturách (Kůstková, Plocková)
  • Stabilita trvanlivých mléčných výrobků. (Chramostová, roz. Hanušová, Čurda)
  • Biologický potenciál mleziva. (Hyršlová, roz. Lisová, Čurda)
  • Vliv syrovátkových bílkovin na texturu mléčných výrobků. (Potůčková, roz. Mihulová, Štětina)
  • Strukturované triacylglyceroly pro tukové násady. (Tesařová, Filip)