Prosím čekejte...
Nepřihlášený uživatel
logo ÚMTS
Nacházíte se: Ústav mléka, tuků a kosmetiky  → Studium → Doktorský studijní program → Obhájené disertace

Obhájené disertace

Jméno

Rok

Téma

Školitel

Feldeková
roz. Némethová
2024

Antimikrobiální a mikrobistatický účinek derivátů fenolových kyselin.

Šmidrkal
Potůčková roz. Mihulová 2024

Vliv syrovátkových bílkovin na texturu mléčných výrobků.

Štětina
Katsiaryna Alishevich 2023

Syntéza a aplikace strukturovaných triacylglycerolů.

Filip
Jana Chramostová (roz. Hanušová) 2023

Stabilita trvanlivých mléčných výrobků

Čurda
Yana Troshchynska 2023

Aplikace vlákniny semen lnu setého v mléčných výrobcích

Štětina
Nikolay Shakhno 2022 Integrované membránové separace při zpracování mléka a syrovátky se zaměřením na elektrodialýzu Čurda
Miroslav Dragoun 2022 Biologicky aktivní látky izolované z olejnin Kyselka
Kristina Veselá (roz. Bialasová) 2021 Charakteristika a funkční vlastnosti Lactobacillus plantarum Plocková
Monika Kumherová 2021 Laktobacily a jejich role při prevenci a léčbě infekcí urovaginálního traktu. Šmidrkal
Iveta Klojdová 2019 Příprava a vlastnosti vícečetných emulzí v mléčných výrobcích Štětina
Veronika Brychová
(roz. Mátlová)
2017 Analýza a interpretace reziduí organických látek z mladšího pravěku. Filip
Klára Cihelková 2017 Změny triacylglycerolů za vysokých teplot. Filip
Michaela Kosová 2015 Antistafylokoková aktivita bakterií mléčného kvašení.  Šmidrkal
Jan Kyselka 2015 Oxidace sterolů v tucích a v tukových disperzích. Filip
Tereza Morávková
(roz. Vykutilová)
2015 Reologické a senzorické vlastnosti vícefázových disperzních systémů. Filip
Lenka Diblíková 2015 Frakcionace majoritních bílkovin syrovátky Čurda
Renáta Kováčová 2015 Funkční vlastnosti syrovátkových bílkovin Štětina
Klára Pocedičová
(roz. Hellerová)
2015 Enzymová příprava galaktooligosacharidů Čurda
Iva Červenková
(roz. Složilová)
2014 Antilisteriální aktivita bakterií mléčného kvašení  Šviráková
Roman Merkl 2012 Funkční vlastnosti polyfenolů Šmidrkal
Veronika Spěváčková 2012 Oxidace lipidů v disperzních soustavách Filip
Jana Svátková
(roz. Fialová)
2012 Výskyt a identifikace bakterií mléčného kvašení ve výrobě lahůdek Chumchalová
Tereza Karlová 2011 Mikrobiálně aktivní glykolipidy Šmidrkal
Daniel Mišún 2011 Vliv technologických parametrů na separaci složek syrovátky Čurda
Iva Jebavá
(roz. Ondráčková)

2011

Autolytický systém Lactobacillus helveticus Plocková
Irena Němečová 2011 Kontrola nežádoucí proteolytické mikroflóry v procesu zpracování mléka Plocková
Draha Kozáková 2010 Využití autolýzy laktokoků při zrání sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou Plocková
Petr Miller 2010 Potlačení výskytu bakterií mléčného kvašení v lahůdkových výrobcích a v surovinách pro jejich výrobu Chumchalová
Lenka Poláková 2010 Tenzidy na bázi rostlinných olejů Šmidrkal
Adriena Dryáková 2009 Enzymatické hydrolyzáty syrovátkových bílkovin Čurda
Marie Vokáčová 2009 Tenzidové systémy detergentů na bázi obnovitelných surovin Šmidrkal
Kateřina Kučerová 2008 Protektivní kultury v lahůdkářských výrobcích Chumchalová
Jana Trčková 2008 Reologické vlastnosti gelů mléčných bílkovin s hydrokoloidy Štětina
Markéta Zárubová 2008 Krystalizace triacylglycerolů v tukových násadách Filip
Jitka Holubová 2007 Aplikace impedanční metody pro hodnocení vlivu antimikrobiálních látek na růst mikroorganismů Čurda
Jana Hrdličková 2007 Enzymové modifikace laktosy Čurda
Štěpán Tůma 2007 Laktobacily v sýrech s nízkodohřívanou sýřeninou eidamského typu Plocková
Markéta Giesová 2006 Antifungal properties of Lactobacilli, their identification and applications Chumchalová
Eva Kolouchová
(roz. Bartošová )
2006 Syntéza a vlastnosti mikrobiálně aktivních lipidů  Šmidrkal
Jiří Lád 2006 Tenzidy na bázi triacylglycerolů Šmidrkal
Iveta Pokorná 2006 Oxidační stabilita lipidů v emulzích Filip
Tomáš Kůtek 2005 Strukturované triacylglyceroly a jejich funkční vlastnosti Filip
Ivana Tovarová 2005 Izolace a charakteristika kaseinomakropeptidu a dalších syrovátkových bílkovin Čurda
Radka Červenková 2004 Antimikrobiální vlastnosti derivátů karboxylových kyselin  Filip
Ivo Piska 2004 Rheologické vlastnosti tavených sýrů Štětina
Do Tuyet Mai 2003 Lactococcus lactis subsp. lactis LTM 32, a new bacteriocin producing strain isolated from Vietnamese fermented milk Plocková
Olga Kukačková 2001 Aplikační možnosti NIR spektroskopie při kontrole mléka a mlékárenských výrobků Čurda
Lucie Němcová 2001 Biochemické a fyzikální změny při zrání sýrů Štětina
Martin Štěpánek 2000 Strukturované triacylglyceroly a jejich funkční vlastnosti v tukových násadách Filip
Zdenka Řiháková 2000 Antimikrobiální vlastnosti esterů kyseliny laurové s polyoly Plocková
Eva Šviráková 1999 Produkce a aplikace nisinu v mlékárenském průmyslu Plocková
Jitka Stiles 1999 The Antifungal Activity of Lactobacilli Plocková
Jana Chumchalová 1997 Antimikrobiální aktivita laktobacilů Plocková
Marie Kleinová 1996 Enzymově katalyzované reakce tuků Filip

Aktualizováno: 12.7.2024 10:29, Autor: Ivana Korbová

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum

VŠCHT Praha
na sociálních sítích
zobrazit responzivní verzi