Jméno |
Rok |
Téma |
Školitel |
Feldeková roz. Némethová |
2024 |
Antimikrobiální a mikrobistatický účinek derivátů fenolových kyselin. |
Šmidrkal |
Potůčková roz. Mihulová | 2024 | Štětina | |
Katsiaryna Alishevich | 2023 | Filip | |
Jana Chramostová (roz. Hanušová) | 2023 | Čurda | |
Yana Troshchynska | 2023 | Štětina | |
Nikolay Shakhno | 2022 | Integrované membránové separace při zpracování mléka a syrovátky se zaměřením na elektrodialýzu | Čurda |
Miroslav Dragoun | 2022 | Biologicky aktivní látky izolované z olejnin | Kyselka |
Kristina Veselá (roz. Bialasová) | 2021 | Charakteristika a funkční vlastnosti Lactobacillus plantarum | Plocková |
Monika Kumherová | 2021 | Laktobacily a jejich role při prevenci a léčbě infekcí urovaginálního traktu. | Šmidrkal |
Iveta Klojdová | 2019 | Příprava a vlastnosti vícečetných emulzí v mléčných výrobcích | Štětina |
Veronika Brychová (roz. Mátlová) |
2017 | Analýza a interpretace reziduí organických látek z mladšího pravěku. | Filip |
Klára Cihelková | 2017 | Změny triacylglycerolů za vysokých teplot. | Filip |
Michaela Kosová | 2015 | Antistafylokoková aktivita bakterií mléčného kvašení. | Šmidrkal |
Jan Kyselka | 2015 | Oxidace sterolů v tucích a v tukových disperzích. | Filip |
Tereza Morávková (roz. Vykutilová) |
2015 | Reologické a senzorické vlastnosti vícefázových disperzních systémů. | Filip |
Lenka Diblíková | 2015 | Frakcionace majoritních bílkovin syrovátky | Čurda |
Renáta Kováčová | 2015 | Funkční vlastnosti syrovátkových bílkovin | Štětina |
Klára Pocedičová (roz. Hellerová) |
2015 | Enzymová příprava galaktooligosacharidů | Čurda |
Iva Červenková (roz. Složilová) |
2014 | Antilisteriální aktivita bakterií mléčného kvašení | Šviráková |
Roman Merkl | 2012 | Funkční vlastnosti polyfenolů | Šmidrkal |
Veronika Spěváčková | 2012 | Oxidace lipidů v disperzních soustavách | Filip |
Jana Svátková (roz. Fialová) |
2012 | Výskyt a identifikace bakterií mléčného kvašení ve výrobě lahůdek | Chumchalová |
Tereza Karlová | 2011 | Mikrobiálně aktivní glykolipidy | Šmidrkal |
Daniel Mišún | 2011 | Vliv technologických parametrů na separaci složek syrovátky | Čurda |
Iva Jebavá (roz. Ondráčková) |
2011 |
Autolytický systém Lactobacillus helveticus | Plocková |
Irena Němečová | 2011 | Kontrola nežádoucí proteolytické mikroflóry v procesu zpracování mléka | Plocková |
Draha Kozáková | 2010 | Využití autolýzy laktokoků při zrání sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou | Plocková |
Petr Miller | 2010 | Potlačení výskytu bakterií mléčného kvašení v lahůdkových výrobcích a v surovinách pro jejich výrobu | Chumchalová |
Lenka Poláková | 2010 | Tenzidy na bázi rostlinných olejů | Šmidrkal |
Adriena Dryáková | 2009 | Enzymatické hydrolyzáty syrovátkových bílkovin | Čurda |
Marie Vokáčová | 2009 | Tenzidové systémy detergentů na bázi obnovitelných surovin | Šmidrkal |
Kateřina Kučerová | 2008 | Protektivní kultury v lahůdkářských výrobcích | Chumchalová |
Jana Trčková | 2008 | Reologické vlastnosti gelů mléčných bílkovin s hydrokoloidy | Štětina |
Markéta Zárubová | 2008 | Krystalizace triacylglycerolů v tukových násadách | Filip |
Jitka Holubová | 2007 | Aplikace impedanční metody pro hodnocení vlivu antimikrobiálních látek na růst mikroorganismů | Čurda |
Jana Hrdličková | 2007 | Enzymové modifikace laktosy | Čurda |
Štěpán Tůma | 2007 | Laktobacily v sýrech s nízkodohřívanou sýřeninou eidamského typu | Plocková |
Markéta Giesová | 2006 | Antifungal properties of Lactobacilli, their identification and applications | Chumchalová |
Eva Kolouchová (roz. Bartošová ) |
2006 | Syntéza a vlastnosti mikrobiálně aktivních lipidů | Šmidrkal |
Jiří Lád | 2006 | Tenzidy na bázi triacylglycerolů | Šmidrkal |
Iveta Pokorná | 2006 | Oxidační stabilita lipidů v emulzích | Filip |
Tomáš Kůtek | 2005 | Strukturované triacylglyceroly a jejich funkční vlastnosti | Filip |
Ivana Tovarová | 2005 | Izolace a charakteristika kaseinomakropeptidu a dalších syrovátkových bílkovin | Čurda |
Radka Červenková | 2004 | Antimikrobiální vlastnosti derivátů karboxylových kyselin | Filip |
Ivo Piska | 2004 | Rheologické vlastnosti tavených sýrů | Štětina |
Do Tuyet Mai | 2003 | Lactococcus lactis subsp. lactis LTM 32, a new bacteriocin producing strain isolated from Vietnamese fermented milk | Plocková |
Olga Kukačková | 2001 | Aplikační možnosti NIR spektroskopie při kontrole mléka a mlékárenských výrobků | Čurda |
Lucie Němcová | 2001 | Biochemické a fyzikální změny při zrání sýrů | Štětina |
Martin Štěpánek | 2000 | Strukturované triacylglyceroly a jejich funkční vlastnosti v tukových násadách | Filip |
Zdenka Řiháková | 2000 | Antimikrobiální vlastnosti esterů kyseliny laurové s polyoly | Plocková |
Eva Šviráková | 1999 | Produkce a aplikace nisinu v mlékárenském průmyslu | Plocková |
Jitka Stiles | 1999 | The Antifungal Activity of Lactobacilli | Plocková |
Jana Chumchalová | 1997 | Antimikrobiální aktivita laktobacilů | Plocková |
Marie Kleinová | 1996 | Enzymově katalyzované reakce tuků | Filip |
Obhájené disertace
Aktualizováno: 12.7.2024 10:29, Autor: Ivana Korbová