Prosím čekejte...
Nepřihlášený uživatel
logo ÚMTS

Doktorská disertační práce:

Vliv modifikace mléčných bílkovin mikrobiální transglutaminasou na funkční vlastnosti mléka.

řešitel: Ing. Štěpán Marhons
školitel: Štětina Jiří, doc. Ing. CSc.
školitel specialista: Čurda Ladislav, doc. Ing. CSc.
Ošetřením mléka mikrobiální transglutaminasou (protein-glutamin gama-glutamyltransferasa, EC 2.3.2.13) se vytváří jak inter-, tak intramolekulární isopeptidové vazby aminokyselinových zbytků glutaminu a lysinu v mléčných bílkovinách. Dochází tím k jejich zesíťování a modifikaci průběhu srážení mléka i vlastností koagulátu. Cílem práce bude posouzení vlivu působení transglutaminasy a způsobu její aplikace na texturu a stabilitu fermentovaných mléčných výrobků a vybraných druhů sýrů.
Aktualizováno: 15.10.2021 12:49, Autor: Štěpán Marhons

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum

VŠCHT Praha
na sociálních sítích
zobrazit responzivní verzi