idvazba: 56196
šablona: stranka_novinky
čas: 25.4.2024 23:43:41
verze: 5351
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.153
Obnovit | RAW
idvazba: 56196
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'umtk.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/home'
iduzel: 46224
path: 8548/46145/46146/46209/46224
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW
Česká společnost chemická
Odborná skupina pro tuky, detergenty a kosmetickou chemii
a
Ústav mléka, tuků a kosmetiky
Vysoké školy chemicko-technologické v Praze
si Vás dovolují pozvat na
61. MEZINÁRODNÍ KONFERENCI O OLEJÍCH A TUCÍCH
dne 15. - 17. 5. 2024 Hotel Brixen, Jiráskova 906, 580 01 Havlíčkův Brod
Program konference je tradičně zaměřen na výměnu informací v oblasti výživy, chemie, analytiky a technologie tuků a olejů. Zahájení předpokládáme večeří ve středu 15. 5. 2024 a ukončení obědem v pátek 17. 5. 2024.
Termíny:
a) uzávěrka programu konference je 19. dubna 2024
b) uzávěrka přihlášek účasti na konferenci je 30. dubna 2024
c) 2. cirkulář s organizačními pokyny a s „Odborným programem“ bude zaslán nejpozději do 25. dubna 2024.
Cirkulář s přihláškou ke stažení ZDE
Pravda a mýty o olejích. Na čem smažit a z čeho tvrdnou buchty, líčí profesor Filip pro iDnes.cz
Článek naleznete na odkazu ZDE
Jubilejní 20. ročník Celostátních přehlídek sýrů a konference Mléko a sýry se uskuteční
pod záštitou prof. Ing. Milana Pospíšila, CSc. , rektora VŠCHT
ve dnech 24. a 25. ledna 2024 v Masarykově koleji v Praze Dejvicích.
Bližší informace naleznete na adrese http://cps.vscht.cz
23. listopadu 2023 se konala na Ústavu mléka, tuků a kosmetiky Studentská vědecká konference, na které prezentovali studenti magisterských programů výsledky svých výzkumných prací.
Sekce Ústavu mléka, tuků a kosmetiky:
1. místo: Bc. Josefína Kousalová - Vliv olejové fáze na vlastnosti oleogelů
2. místo: Bc. Veronika Jachimová - Vliv technologických a kulinárních úprav na jedlé oleje s vysokým obsahem skvalenu a sterolů
3.místo: Bc. Anastasiya Belkina - Vliv vybraných oligosacharidů na růst probiotik a na růst nežádoucích mikroorganismů
Všem výhercům a účastníkům blahopřejeme a sponzorům velmi děkujeme za podporu.
SPONZOŘI
Dne 29.8. 2023 proběhla úspěšná obhajoba dizertační práce Ing. jany Chramostové Stabilita trvanlivých mléčných výrobků
Gratulujeme!
Firma Brenntag (distributor chemikálií a surovin nejen pro potravinářství) nabízí brigádu/praxi pro studenty VŠCHT z potravinářských oborů do vývojové laboratoře. Firma též nabízí praxi během letních měsíců. Místo výkonu práce je v Praze v Horních Počernicích.
Leták s podrobnými informacemi ZDE
Soutěž Mlékárenský výrobek roku 2023
Dne 24. 4. 2023 proběhlo hodnocení 52 mlékárenských výroků od 20 výrobců přihlášených do jubilejního 20. ročníku soutěže Mlékárenský výrobek roku 2023. Výrobky byly rozděleny do 10 kategorií.
Hodnocení odbornými komisemi se konalo v respiriu, na ně navázalo hodnocení komisemi médií v knihovně ústavu. Oceněné vzorky v jednotlivých kategoriích, dále Novinky roku a ceny médií budou vyhlášeny při příležitosti „Oslavy mléka 2023“ dne 1.června od 14:00h v Národním zemědělském muzeu. Soutěž pořádá Českomoravský svaz mlékárenský z.s., Sekce pro mléko při Potravinářské komoře ČR a Ústav mléka, tuků a kosmetiky, VŠCHT Praha.